İçeriğe geç
Anasayfa » Blog » Clark Forklift

Clark Forklift

Forklift, günümüzde sanayi ve endüstri alanında kolaylık sağlayan en önemli icatlardan biridir. İnsanların taşıyamayacağı ağırlıktaki tüm şeyler forkliftler tarafından kolayca taşınır. Forklift üretiminde dünya markası haline gelen Clark Forklift sanayi ve endüstri alanındaki herkesin işine yarayacak olan forkliftleri en iyi şekilde üretmektedir.

Clark Forklift’in bu ismi alma nedeni, Clark adında bir mucidin forklifti icat etmesidir. Forklift’in ilk kez ortaya çıkması 1917 yılında Mr. Clark tarafından olmuştur. Dolayısıyla Clark ismiyle marka adını da forkliftlere kazandırmıştır. Böylece Clark Forklift de ismini buradan alarak dünya markalarından biri olmuştur.

Clark Forklift en üst kalitede üretildiği için oldukça sağlamdır. Sağlamlığının yanı sıra bakım maliyetleri de oldukça uygundur. Bozulma olasılığının çok düşük olması nedeniyle diğer forkliftlerden ayrılmıştır. Hem bozulma riskinin düşük, hem sağlam hem de bakım maliyetlerinin uygun olması birçok kişi tarafından tercih edilme sebebidir. Sağlam ve dayanıklı yapısıyla Clark Forklift dikkat çeken forkliftler arasındadır. Sadece bakım maliyetlerinin değil aynı zamanda fiyatının da oldukça uygun olmasıyla da bilinir. Bu nedenlerle çoğu kişi tarafından tercih edilme şansını artıran bir forklift olarak karşımıza çıkmaktadır.

Clark Forklift son teknolojiye uygun olarak tasarlanan en iyi forkliftler arasındadır. Clark Forkliftler dört tekerleklidir. Clark Forklift’in tasarımındaki en belirgin fark ön tekerleklerinin arka tekerleklerinden daha büyük olmasıdır. Günümüz dünyasında materyal ve araç ağırlığı arttıkça Clark Forkliftlerin taşıma kapasitesi de artmıştır. Forklift kullanıcıları tarafından kolayca kullanılması da avantaj ve kolaylık sağlayan diğer özelliklerinden biridir. Söz konusu olan forklift markası, her alandaki ihtiyaca yönelik farklı şekilde forkliftler tasarlayıp kullanıcılarına sunmaktadır.

Clark istif makinalarının taşıma kapasitesinin 3 tona kadar olduğu bilinir. Kullanılma amaçları çoğu forkliftte olduğu gibi taşınması zor olan materyallerin depolamaktır. Dolayısıyla depolama sektörü en yaygın kullanım alanlarındandır. Bu forkliftler için herhangi bir operatöre gerek yoktur. Teknolojinin getirdiği bir özellik olan el ile sürmek mümkündür. Teknik özellikleriyle diğer forkliftlere benzerdir.

Diğer bir forklift aracı da Clark Reach Truck makineleridir. Clark Reach Truck makinelerini diğer forkliftlerden ayıran en belirgin özellik dar alanlara sığarak raflarda dolaşmaktır. Bu şekilde ürünler ulaşılamayan yerlere kolaylıkla koyulur. Bu sayede insanların işi kolaylaşmaktadır.

Clark Forklift’in sunduğu araçlardan biri de Clark Akülü Çekicilerdir. Bu çekiciler, taşınma imkanı olmayan materyalleri herhangi bir sürücüye ihtiyaç duymadan taşımaktadır. Clark Akülü Çekiciler elektrikli ya da akülü olarak kullanıcılara sunulmaktadır. Diğer forkliftlerin kullanım alanlarına benzer yerlerde taşınması zor olan materyal ve araçlar bu çekiciler tarafından herhangi bir zorluk yaşanmadan taşınabilir.

Ataşmanlı forklift özelliği olan Clark Forkliftler, paletli olmayan herhangi bir materyali de taşımaktadır. Bu şekilde paletli malzemeler hızlı ve kolay bir şekilde taşınacaktır. Forkliftlerin paletsiz malzeme taşımasına olanak sağlayan ve bu amaca yönelik olarak tasarlanan bu ekipmana atışman adı verilmektedir. Clark Forklift bu özelliği es geçmeden kullanıcılarına kolaylık sağlamak için buna göre üretim yapmaktadır.

Clark Forklift birçok özelliği bir arada barından araçlarını tasarlayıp üretimini yapmaktadır. Bu araçları listeleyecek olursak:

  • Dizel Forklift: Dizel yakıtla faaliyet gösteren Dizel Forkliftler işlevselliği sayesinde çoğu kişi tarafından tercih edilmektedir. En önemli özelliği çekiş gücünün yüksekliğidir.
  • LPG yakıtla faaliyet gösteren LPG’li Forkliftler günümüzde en çok tercih edilen Clark Forkliftler arasındadır. Bu tercih edilme sebebi yakıt fiyatının uygunluğundan kaynaklanmaktadır.
  • Elektrikli Forklift: Çevre dostu olan bu forkliftler elektrikle çalışır. Elektrikle çalışmaları sayesinde herhangi bir gaz salınımı yapmadıkları için çevreye zarar vermezler.
  • Akülü Forklift: Aküyle çalışan bu forkliftlerin akü mekanizmalarındaki yenilenmeler sağlandıkça işlevsel olarak en iyi performansı sunarlar.
  •  Transpalet: Oldukça hafif bir ağırlığa sahip olan transpaletler taşınması imkansız olan malzemeleri taşır. Günümüzde küçük işletmelerde hizmet sağlar.
  • Forklift Ataşmanları: Forkliftler için tasarlanan ataşman ekipmanları sayesinde paletsiz olan malzemelerin taşınmasını kolaylaştırır.

Clark Forklift, üretiminin ve satışının yanısıra forklift seçme konusunda karar vermeniz için kullanım amacınıza göre forkliftleri size sunarak yardımcı olur.  Eğer forklift seçme konusunda kararsız kaldıysanız iletişim numaraları ya da internet numaralarından kolayca ulaşabilirsiniz. Clark Forklift danışanları sayesinde aklınızdaki sorulara kısa sürede cevap alabilirsiniz.