İçeriğe geç
Anasayfa » Blog » Komatsu Yedek Parça

Komatsu Yedek Parça

Forklift; insan gücünün kaldıramayacağı derecede olan ağır yükleri çatallı kaldırma indirme özelliğiyle bir yerden alınıp başka yere taşınması işlemini kolaylaştıran depo, gümrük, fabrika, şantiye ve sanayi gibi büyük alanlarda yükü belirli raflara yerleştirmeye yarayan bir çeşit iş makinesidir. Ayrıca ingilizcede ‘’fork’’ ‘’lift’’ kelimelerinden oluştuğu için Türkçe olarak çatallı kaldıraç olarak da bilinmektedir.

Güç kaynağına göre forklift Çeşitleri Nelerdir?

Forklift çeşitleri şu şekildedir;

Dizel Forkliftler

LPG’li Forkliftler: Daha çok açık alanda kullanılır. LPG’li olduğu için kapalı alanlarda çok tercih edilmez.

Akülü Forkliftler: Bataryalıdır, şarj edilebilir. Çok tozlu, şantiye gibi alanlarda tercih edilmez. Kötü gaz salınımı olmadığı için depo gibi insan ağırlıklı çalışma yerlerinde tercih edilir.

Elektrikli Forkliftler: Daha hafif ve orta işlerde tercih edilir. Çoğunlukla kapalı alanlarda sessiz olduğundan dolayı tercih edilir.

Ayrıca kullanıldıkları yere göre forklift çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar genel amaçlı forkliftler, sık depolama forkliftleri ve özel forkliftlerdir.

Komatsu

Forklift gibi iş makinaları, elektronik aletler ve hidrolik makinalar, dev kamyonlar üreten ve her türlü yedek parçasını imâl eden Japon firmasıdır. Fiyat olarak ekonomik ve kaliteli ürünler çıkarmasıyla dünyaca bilinen bir markadır.

Komatsu Yedek Parça

 İş güvenliğinin önem kazandığı günümüzde Komatsu forkliftler için yedek parça ve aksesuarları forkliftinizin kullanım güvenliği için vazgeçilmez bir olgudur.

Alanında uzman, profesyonel üretilmiş parçalarla, deneyimli bir ekiple çalışmak isterseniz, ürününüzün ömrünü uzatmak isterseniz bizimle iletişime geçebilir, uzman desteği alabilirsiniz.

Komatsu yedek parça orijinal olarak kendi fabrikalarından temin edilir. Yedek parça komatsu kullanıldığı takdirde makine arıza süresi en aza indirgenmektedir, iş makinelerinin ömrü uzamaktadır. Kaliteli hizmet için güvenilir markaların güvenilir orijinal parçalarından almak gerekmektedir. Orijinal, kaliteli ürünler kullanmak işletmenize maddi ve manevi olarak büyük kâr sağlayacaktır.

Komatsu Yedek Parçaları Nelerdir?

Orijinal olmayan fakat orijinale yakın olan yan sanayi yedek parçalar ve aksesuarlar iş makinenize uzun vadede büyük zararlar vermektedir, makinenin ömrünü kısaltmaktadır.

Forklift komatsu yedek parçalar başlıca şu şekildedir;

İş makinesi çeşitlerine bakacak olursak makinenin türüne göre birçok yedek parça çeşidi bulunmaktadır. Aşınma parçaları, ataşman, alt takımlar ve son olarak ise filtre ve bakım kitleri olarak bulunmaktadır. Detaylı bakacak olursak yedek parçalar şunlardır;

Tırnak, lastik ve tekerler, akü, çatal, kabin, bıçak, ataşman, kova, kırıcı, forklift koltuğu, forklift zinciri, makara-asansörü, istikamet tekeri, cer rimi, pabuçlar, filtre ve bakım kitleri, ağ filtresi, şase, ayna, yakıt filtresi, hidrolik ve şanzıman filtresi gibi yedek parça çeşitleri ve aksesuarları bulunmaktadır.

Lastik ve Tekerler: Ürünün dengesi ve akü, çatal, kabin gibi en önemli parçalardandır. İlerleyip işlevini yerine getirmesi için lastik ve tekerler oldukça önemlidir.

Çatal: Ürün taşımada işlevseldir.

Zincirler: Paslanmaz çelikten imal edilmektedir.

Tüm yedek parçalar ürünün uzun yıllar sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Forklift yedek parçalarının orijinal olduğundan emin olmak için barkod numaralı paketinde, garantili parçalar tercih etmeniz gerekmektedir. Yan sanayi ürünlerin garantisinden anlaşılır.

Komatsu yedek parça olarak filtre ve bakım kitleri makine için oldukça önemlidir. Aynı şekilde kaliteli yani orijinali tercih edildiği takdirde uzun yıllar hasarı en aza indirgeyerek uzun yıllar makinenin kullanımı devam edecektir. Uygun fiyat ve kalite imkanının sunulması sayesinde orijinal parça kullanılması genelde tercih ediliyor fakat bir miktar maliyetten kısıp ürüne zarar verecek parçalar kullanılırsa büyük hasarlarla bu süreci tamamlamak mümkün. Komatsu yedek parçaları her zaman orijinal ve uygun fiyatlı, uzun ömürlü olarak tercih edilmelidir.